Mental Coaching

Wat is Mental Coaching eigenlijk? Mental Coaching is als personal training voor je brein. Het gaat over intrinsieke motivatie om iets in jouw gedrag te veranderen. Vragen die in je hoofd blijven dwalen zijn bijvoorbeeld: Waar verlang ik naar? Waar heb ik last van of wat belemmert mij? Wat zorgt ervoor dat ik het (leven?) zo lastig of soms ook zo pijnlijk vind? 

Door coaching krijg je inzicht in jouw oude gedragspatronen en leer je ze te doorbreken. Deze verandering zorgt ervoor dat je een positieve mindset creeërt, die bijdraagt aan meer energie, (mentale) balans en levensgeluk.

Wil jij een einde maken aan jouw negatieve gedachten, dat onrustige gevoel en de spanningen die het met zich meebrengt? Wil je ervaren hoe is het om meer zelfvertrouwen en minder angsten te hebben? Wil je leren betere keuzes voor jezelf te maken?

Kortom: Wil jij het beste uit jezelf halen?

Als coach kan ik je daarin begeleiden.

webformaat fotoshoot 26 april 2021LJF 2626 v2

Wil jij jouw mindset veranderen?

Door middel van mijn coaching onderzoek je jouw eigen gedrag en leer je anders denken en doen. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat het een enorm effect kan hebben, ongeacht of de verandering klein of groot is. Hoe mooi zou het zijn om dat te ervaren! Hoe kijk je dan tegen jezelf en de rest van de wereld aan? Hoe sta je dan in je schoenen en hoe ga je om met stressvolle situaties? Hoe zou je je voelen en wat straal je uit? Zijn de beren op de weg verdwenen en ga je juist een uitdaging aan?

Eén ding is zeker: verandering start bij jezelf. Zolang je geen actie onderneemt en blijft doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen.

Wil je net als Ella geholpen worden?

Ik ben opgegroeid met de overtuiging om altijd voor anderen klaar te staan. Daarnaast is er vanuit mijn familie meegegeven dat het belangrijk is een goede opleiding te volgen, financieel zelfstandig te zijn en een gezin te stichten. Ik zit al een tijdje niet lekker in mijn vel en voel dat er iets aan mij knaagt. Het lijkt mij ontzettend leuk om mijn eigen onderneming te starten, maar mijn gedachten vertellen mij steeds; kan en mag ik het wel? Op dit moment heb ik een goede baan en daardoor ook zekerheid van inkomen. Samen met mijn gezin wonen wij in een ruim huis, hebben wij 2 auto’s en gaan wij ieder jaar op zomervakantie en op wintersport. Dagelijks voel ik sombere buien aankomen en weet ik niet zo goed hoe ik hier mee om moet gaan. Ik vind het ook lastig om mij hierover te uiten, want ik wil anderen niet lastig vallen met mijn gevoelens. Als ik een sombere bui heb ga ik meestal onzinnige aankopen doen op het internet of kan ik ineens een grote reep chocola opeten. Ik weet heel goed dat dit niet gezond is én dat dit niet de oplossing is, maar hoe moet ik dit nu aanpakken? Wat zal mijn omgeving zeggen als ik mijn gevoelens uit? En als ik ze vertel over mijn idee om een eigen onderneming te starten, hoe kijken ze daar tegen aan? Ik denk dat zij mijn idee niet steunen, dus misschien kan ik het beter niet vertellen? Ik wil mijzelf en mijn gezin niet teleurstellen. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik het altijd goed wil doen.
Maar wat is goed voor mij? Ik sta open voor een coach, want wellicht kan een coach mij helpen om dichterbij mijn eigen gevoel te laten komen, zodat ik vanuit daar bewuste keuzes kan maken.

- Ella 41 jaar

Mijn persoonsgegevens mogen behandeld worden conform de Privacyverklaring